En annan sak jag brinner för är att visa runt i den vackra Kullabygden. Tillsammans med en kollega har jag i många år haft uppskattade cykelturer till bland annat olika gårdsbutiker. Att cykla runt i Kullabygdens böljande vackra landskap och träffa trevliga människor är väldigt välgörande både för kropp och själ.

Lördagen den 18 juni kl 10.00

Detta är en guidad cykeltur i Kullabygden. Turen är c:a 25 km lång och vi cyklar i ett behagligt tempo så att alla ska kunna följa med. Vi har beräknat att turen tar c:a 6 timmar inklusive fyra smak- och matstopp.

Vår cykeltur går både längs med ett glittrande Öresund och i ett generöst jordbrukslandskap där vi cyklar med de vackra åkrarna på var sida om oss när naturen är som allra vackrast. Kostnaden för denna tur är 700 kr per person och inkluderar guider som följer med hela cykelturen samt kaffe med bakverk, lunch med ett glas av lokalt producerat vin alternativt alkoholfritt, jordgubbar och slutligen italiensk glass med kaffe som avslutning. Max antal deltagare är 12 personer.

VÅRA STOPP

KRAPPERUPS KAFFESTUGA

Vi startar kl. 10.00 från Noréns cykelaffär, Storgatan 61 Höganäs och cyklar norrut längs med Öresund till vårt första stopp som är Krapperups kaffestuga. Lokalerna var en gång i tiden snickeri och smedja. Här får vi nu avnjuta lite förmiddagskaffe och underbara bakverk i den unika, vackra slottsmiljön.

ARILDS VINGÅRD

Vårt nästa smakstopp är Arilds vingård. Den är belägen på en gård som är från 1700-talet och ägs av Anette och Jonas Ivarsson. Förutom vinodling har gården expanderat med restaurang och hotell. De har även glamping, en lyxigare variant av camping. Druvorna som odlas är i första hand Solaris som passar vårt klimat väl. Här får vi smaka en charktallrik eller vegetarisk plus ett glas vin eller alkoholfritt. Vägen dit är böljande och vacker. På tillbakavägen passerar vi Holy Smoke och Kullabergs vingård som ligger mitt i detta fantastiskt vackra kulturlandskap.

ELLAGÅRDENS BÄR

Ellagårdens bär ligger i vackra Strandbaden där trädgårdsmästarna Karin och Kenneth Andersson under många år drivit ett trädgårdsmästeri. Numera satsar de helt på bärodling. Både jordgubbar och hallon odlas i odlingstunnlar, vilket ger bären en jämn fin kvalitet samt att de är rena och fria från jord. Bären odlas helt utan kemisk bekämpning. Här kommer vi att få smaka på deras goda jordgubbar och ta en liten paus i deras vackra trädgård.

KULLABYGDENS VANLJ OCH CHOKLAD

Vårt sista smakstopp blir Kullabygdens vanilj & choklad som har egen tillverkning av italiensk glass. De tillverkar även choklad och praliner samt anordnar kurser, föredrag och olika events. Här stannar vi och smaka på deras goda hemmagjorda italienska glass med kaffe till. Vi summerar dagens intryck innan de som önskar följer med oss tillbaka till Norèns cykel och fritid och avslutar vår tur där.

INFORMATION OCH ANMÄLAN

 • Smaka på Kullabygden: lördag 18 juni 2022. Start kl.10.00 utanför Noréns cykel o fritid, Storgatan 61, Höganäs. Karta över rundan
  Rundan är en del av Smaka på Kattegattleden
 • Kostnad: 700kr per person, inklusive förtäring och ett glas vin. Meddela oss vid anmälan om allergier och även om du vill ha vegetarisk tallrik
 • Maximalt antal deltagare 12 stycken.
 • Möjlighet att hyra cykel finns på Norens cykelaffär 042-33 39 73. Tillgång kan inte garanteras, så var gärna ute i god tid. Kostnad 200 kr inkl. cykelhjälm.
 • Busstider vid behov, kontakta Skånetrafiken

  Anmälan och info: till Anna senast torsdag 16 juni. Betalning sker vid start. Swish eller kontant. Avbokningar senast 16 juni kl 16.00.

  Anna Dahlberg Zapparata 0704-96 82 46 anna@anna-z.se annazapparata.guide@hotmail.com

  VÄLKOMNA!

  Är du sugen på att hänga med på någon tur så kan du även kika in på våra sidor på Facebook och Instagram. Jag lovar, du kommer inte bli besviken, vi har haft så många nöjda och återkommande deltagare på våra cykelturer.

  Facebook: Anna Och Eva Guide

  Instagram: @smakapakullabygden