Hej, jag är Anna

och jag erbjuder samtalsterapi i Helsingborg och Höganäs. Jag är socionom och har en psykoterapiutbildning i kognitiv beteendeterapi med ACT/KBT inriktning. Därutöver har jag mångårig erfarenhet av att arbeta med människor och har i många år arbetat inom bl a kommunen både som handläggare och personalansvarig. Jag har jobbat med såväl barn som äldre och jag har även arbetat som jourkvinna inom familjefridsjouren. Jag har ett stort intresse för människor och att hitta vägar framåt när livet på olika sätt har stannat upp och blivit problematiskt.

Mina utbildningar

  • Socionom, Malmö Universitet
    (samt många olika påbyggnadsutbildningar inom socialt arbete)
  • Grundutbildning, Familjefridsjouren, Höganäs
  • Reikikurs första och andra grad
  • Steg 1 utbildad inom KBT med ACT inriktning, HumaNova
  • Många olika kurser i måleri, bl a på Munka Ljungby folkhögskola
  • Barnskötarexamen, Kalmar

Jag är uppväxt i Kalmar nära havet och bor nu i vackra Kullabygden. Att bo nära havet är något jag älskar då jag tycker havet har sin tjusning oavsett väder och vind. Vid havet kan jag andas ut, känna mig fri och samla kraft, låta vågorna skölja över mig som en läkande kraft. Jag är mycket ute i naturen. Det finns ingenting som är så härligt som att gå i en skog och bara vara, höra naturens egna ljud. Naturen är den plats som helar oss allra mest och det är till och med bevisat att ju fler gröna växter vi har i vårt hem desto bättre mår vi. Det är kanske inte så konstigt att just grönt och blått återfinns i många av mina målningar.

Jag har målat till och från sedan jag var ung och det tillför så mycket i mitt liv. Att flyta in i en målning i skapandets flöde är en mycket härlig känsla. En bild kan ibland befästa en känsla mycket mer än många ord. Bild, färg och form använder jag mig av även i samtal när det känns aktuellt. Se exempel på mina målningar här.

En annan sak jag brinner för är att visa runt i den vackra Kullabygden, tillsammans med en kollega har jag i många år haft uppskattade cykelturer till bland annat olika gårdsbutiker. Att cykla runt i Kullabygdens böljande vackra landskap och träffa trevliga människor är väldigt välgörande både för kropp och själ. Är du sugen på att hänga med på någon tur så kan du kika in på våra sidor på Facebook och Instagram. Jag lovar, du kommer inte bli besviken, vi har haft så många nöjda och återkommande deltagare på våra cykelturer. Se mer på sidan Cykelturer.

Facebook: Anna Och Eva Guide

Instagram: @smakapakullabygden